Nederlands op de werkvloer (NT2)

Taalvaardige medewerkers zijn heel belangrijk voor klantcontacten, veiligheid op de werkvloer, doorgroeimogelijkheden en duurzame inzetbaarheid. Medewerkers voor wie het Nederlands niet de moedertaal is, kunnen hier wel wat hulp bij gebruiken.

De School voor Educatie en Inburgering van ROC Tilburg helpt u graag met het taalvaardig maken van uw werknemers en biedt u een traject op maat aan! Wij bieden maatwerkcursussen aan die worden verzorgd door ervaren, bevoegde en bekwame docenten Nederlands als tweede taal (NT2).

Door uw medewerkers taalvaardig te maken:

gaan de productiviteit en de kwaliteit omhoog
neemt het ziekteverzuim af
werken medewerkers veiliger
worden er minder fouten gemaakt
bind u uw medewerkers, omdat zij zich ook buiten hun werkomgeving beter kunnen redden.

Duur
Maatwerk
Diploma
Bewijs van deelname
Locatie
Niveau

Doel
Taalverhoging waardoor medewerkers beter kunnen communiceren (lezen, schrijven, spreken, luisteren) op de werkvloer, maar ook daarbuiten.

Cursusuitvoering
Deze maatwerktrajecten bieden wij als incompany training aan of op een locatie van ROC Tilburg, dit op basis van uw voorkeur.

Wat levert het mij op?

Je leert

ROC Tilburg levert maatwerk en stemt de inhoud van de cursus dan ook graag met u af. Wilt u een cursus die volledig is toegespitst op de specifieke werksituatie van de werknemer? Dat kan. Wij gaan dan tijdens de cursus aan de slag met de woordenschat, instructies en protocollen die daadwerkelijk op de werkvloer worden gebruikt. Wilt u een algemene taalcursus die is toegespitst op alledaagse situaties? Dat kan ook. Wij gebruiken dan een lesmethode als basis en koppelen daar praktijkopdrachten aan. Het startniveau van een medewerker bepalen wij voorafgaand aan de cursus middels een intake.

Diploma of certificaat
Bewijs van deelname
Toelating

Medewerkers voor wie het Nederlands niet de moedertaal is en voor wie taalverhoging wenselijk is voor het functioneren op de werkvloer of voor medewerkers die taalverhoging nodig hebben voor het starten met een beroepsopleiding.

Heeft u een vraag?

Miranda Hemrica

Accountmanager Educatie
088-2935599

Een leven lang ontwikkelen.

Welke studie je ook kiest, bij ROC Tilburg kom jij erachter wat je leuk vindt, waar je passie ligt en waar jij goed in bent. Bij ROC Tilburg kun je kiezen uit zo'n 150 opleidingen.